Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R78u71d28o42l52f 91K43o31n47c

29. 12. 2018 20:16

" ..naší demokracii" - Silvestr je až za pár dnú !! Dementokracii !!!!

0 0
možnosti
Foto

Neveselé, ale pravdivé čtení.....

2 1
možnosti
ZB

Je smutné, že pravdu o církevní rozkrádačce píší jen komunisté. Tedy ti, co nemají v lásce demokracii a soukromé vlastnictví. Náboženství a komunismus jsou si podobné, obě tyto zrůdnosti nemají v lásce silné a vzdělané individuality.

2 3
možnosti
Foto

Pokud přijmeme, že u nás funguje demokracie, tak jí nejlépe sluší přídomek BEZBŘEHÁ. To se pak totiž pod pláštík demokracie schovají kdejaké demogratické lumpárny a omlouvá se i neomluvitelné. Ano, proč by Gréba nemohl vydat knihu - co na tom, že překračuje rámec historické práce a jedná se jednoznačně o politickou propagaci (Dokažte to; To je nesmysl; Propagace komunismu; a jiná klíčová slova ve hře). Proč by se ministr nemohl zadarmo najíst při křtění/nekřtění propagandistického, pardon: vědeckého, díla?

A z jiného soudku: Proč by prezident nemohl říct svůj názor? Kdo přišel na ty nesmysly o jeho škodění republice? Proč by premiér nemohl podnikat? Proč by si nemohl přihrát dotace, když je viděl první? Proč by nemohl mít Bureš čisté lustrační osvědčení?

Dostali jsme se do stádia, kdy je omlouváno cokoliv co je většinou v jiných vyspělých státech neomluvitelné. A nejde jen o to, že je omlouváno - ono je to i přijímáno a značnou částí veřejnosti nejen kvitováno, ale i nadšeně podporováno. To už není jen o míře/nemíře demokracie, to už je o samotné její podstatě.

Protože to, co se v této republice odehrává, už postupně ztrácí punc demokracie i bezbřehé a přes demogracii začíná významně morální nihilismus, coby salámový dusitel demokracie u nás.

A většině to nevadí, naopak.

10 3
možnosti
MB

Ano, tak nějak to cítím. To neviditelné - Mravno, etika, čest, rozum - Je posouváno, úplně někam jinam. I tato etapa skončí - poškození setrvá. Povstanou nová bojovníci - Vítek Bárta se již znovuaktivizuje ! .:-)..

4 1
možnosti
MB

Ten Leitmotiv je zde furt! Slovo, (převzaté z němčiny), které doslova znamená „Hlavní motiv“. V hudební terminologii se používá k označení nosné, hudební linky. Pak v ČR Symfonie = Zvuky Kakofonní a kvílivé... !

Když mluví Babiš - mluví kdo? Agent, premiér, živnostník beneficient? Zeman - Bývalý člen KSČ - myšlením a projevem dále současný? Grebeneníček z toho ještě vychází nejlépe! Lotr škodil - pod plachetkou Svobody chce škodit dále! Leitmotiv = Nejsme vyrovnání ! i Úsměvy - KSČ + písmenko "M" = Jiná firma! Obnovme tradice Adolfa - SS ! Přidejme taky písmenko "M" = Bude z toho SSM! Opravdu -- Hořko komicko úsměvné ! To mi vadí na dnešní Demokracii ... :-)

3 2
možnosti
JH

J44i88ř29í 17H39r73b56e31k

29. 12. 2018 9:21

"Namítnete, že to právě je demokracie - svobodně šířit názory a "pohledy". Na to já namítám, že to právě demokracie není, nebo je oslabená,..."

A já bych zase namítl, že to právě demokracie JE... a kruh by se uzavřel :-). Jediné, co demokracie není, je pasovat určité názory za správné nebo alespoň akceptovatelné a všechny ostatní přemoudřele zakazovat. Je to chybou i dokonce pokud se takto postupuje proti vyloženě zhovadilým názorům, jako je třeba ten zmíněný komunismus nebo nacismus, protože zakázané ovoce některým nejvíc chutná.

Pokud se společnost nebude "chránit" před jakýmikoliv názory, bude mít tato možnost porovnávat a správné budou populární zatímco nesprávné budou figurovat jako statistická chyba v hlavách pár extrémistů.

3 1
možnosti
Foto

Musí existovat zřetelné odlišení mezi anarchií a demokracií. Pravděpodobně má dost lidí prakticky na mysli anarchii a domnívá se, že jde o demokracii. Demokracie právě potřebuje velmi pevný základ závazných norem v oblasti mravní. Mravní relativizmus je hrobařem demokracie. Teoreticky si takzvaně mohu myslet co se mi zachce, ale prakticky si nemohu myslet že bych klidně mohl okrást souseda a melo by to stejnou hodnotu jako jednat s ním dobře a poctivě. NEMÁ to stejnou hodnotu.

2 0
možnosti
JK

Díky za článek. Karma.

5 3
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Bývalý dlouholetý zaměstnanec jednoho státního podniku. Jsem absolventem vysokoškolského bakalářského programu v oboru žurnalistika, ale nikdy jsem v této oblasti nepracoval. Abych se vyhnul termínu "normální", tvrdím, že nejzajímavější je na mně to, že na mně celkem nic zajímavého není. Hlavně u mě absentuje tah na branku, negativní reakci u mě vyvolává zmínka o užitečné práci pro tým a jiné projevy manažerské kultury.

Seznam rubrik