Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Máte pravdu. Zrovna nedávno, asi před dvěma měsíci, mi psal kamarád z Plzně, jak sedí večer u televize a periferním viděním zahlédne za oknem jakési červeno-zelené záblesky. Podotýkám, že kamarád bydlí v pátém patře. Prý si ještě napůl v žertu říkal, že asi přiletěli ufoni a šel se podívat na balkon.

A v jeho úrovni, ve vzdálenosti cca pět metrů od domu, visel ve vzduchu dron. Žádný prcek z tržnice za pár stovek, ale pořádný kousek, který stoprocentně umožňuje i online videopřenos! Postupně stoupal a klesal podle oken domu a "nahlížel" do soukromí lidem, kteří netušili, že mají za oknem šmíráka.

Kamarád z balkonu hledal pilota, až objevil v proluce mezi domy skupinku vysmátých cikánských mladíků. Tedy - v té tmě rozeznal jen postavy, ale jejich dialekt je nezaměnitelný.

Tím ovšem tahle situace dostává další rozměr. Nemusí jít "jen" o šmírování soukromí, ale třeba i o typování pro bytaře. Koho by také napadlo, že mu do okna v pátém patře bude zírat grázl, který si později, až bude majitel bytu v práci, dojde pro něco, co ho v bytě zaujalo...

2 0
možnosti
Foto

Je to jako všechno, co člověk dosud vynalezl. Všechno lze použít na dobré a špatné činy. Miluji fotografie a videozáběry krajiny pořízené z dronů, za podmínky, že je udělá člověk, který je citlivý vůči kráse přírody.

Ale narušení soukromí a kazisvětské akce, jako je ohrožení provozu letiště, patří mimo slušnou lidskou civilizaci.

Na dron nad zahradou by možná stačily prostředky z dávných dob. Například luk anebo prak. To by byl triumf dávné lidské kultury a dovednosti nad novou technologií! ;-D

4 0
možnosti
Foto

Udělám a začnu trénovat.:-)

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že nad vlastním pozemkem je podobný zákrok zcela legitimní. R^

2 0
možnosti
Foto

Já právě taky.:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS