Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel je mi to líto, ale jde o důvěru ve společné věci a musím stát na straně VB, ovšem těch, kdo tu nespravedlivou kolektivizaci EU pochopili za pět minut dvanáct. To, že ta socialistická tradice pronikla již nejen do VB, ale prakticky do celého světa je na pováženou. Důvodem je především neuplatňování zodpovědnosti, svéprávnost oslabuje před posilováním inženýringu sociálních regulací, dotací a kontrol, což způsobuje nárust daňové zátěže obyvatel. Takovéto svazky nemohou býti navěky funkční, protože postrádají pravicové hodnoty.

3 0
možnosti

Evropa zažila hodně kritických chvil, od řecké dluhové krize až po protesty proti imigrantům a samozřejmě Brexit. Ale málokdy tolik supů kroužilo kolem jednoho lídra a s takovými sázkami pro světový řád. A pak dorazily žluté vesty. Protestní hnutí zdola naštvané jeho environmentální politikou, nakonec se ale přerodilo ve vztek nad rostoucími životními náklady a snižujícími se službami v malých městech a na venkově. A požadavky protestujících rostly. Někteří chtějí obnovit daň z bohatství, zvýšit penze a minimální mzdu, snížit platy politiků. A samozřejmě nechybí výzvy k demisi Macrona a nahrazení Národního shromáždění „radou lidu.“ Až tři čtvrtiny Francouzů tyto požadavky podporuje. Macron ustoupil, ale i tak žluté vesty řekly, že od blokád neupustí. Nemají žádnou formální organizaci jako mají Italové Pět hvězd. Podobné protesty se začaly šířit do Belgie a Nizozemska. Většina členů žlutých vest budou volit buď Marine Le Penovou, nebo levicového Melenchona. Máme se na co těšit, to v VB je situace velmi odlišná...8-o

1 0
možnosti
Foto

Jak se proslýchá, mluví žluté vesty i slovanskými jazyky, údajně hlavně jazykem takřka mateřským. Asi bývalí zelení mužíci...

To se u nás stát nemůže, protože naše věrchuška je stejné spřátelené ráže. Hlavně ten jeden.

4 0
možnosti
Foto

Na to se, pane Nikle, obtížně reaguje, na každý pád mě upřímně těší Váš zájem. :-)

0 0
možnosti

J28o24s47e57f 85N22i11k98l

11. 12. 2018 17:12

...že by ta nákaza šla spontánně?..

1 0
možnosti

J41o85s32e73f 69N89i35k84l

11. 12. 2018 16:25

...teď vlastně nevím, kdo od koho se nakazil...

1 0
možnosti

Já jenom čekám kdy zase nějaký inteligent přijde s tím že za to může ten zlosyn Putin. ;-D

1 3
možnosti

J27o45s49e74f 84N54i93k59l

11. 12. 2018 16:22

...bohužel se od Francouzů nakazili i Belgičané a Nozozemci...

2 0
možnosti

J46o29s35e40f 56N68i81k13l

11. 12. 2018 16:13

...jedna myšlenka: "Na západě Evropy jde o mnoho"...

1 0
možnosti
Foto

Ano, jde skutečně o mnoho. Děkuji za komplexní pohled,.

Stále znovu bychom si měli připomínat období po skončení druhé světové války, které dalo základ pro dlouhodobé usmíření mezi původně nevražícími národy a pro jejich závazek už nikdy proti sobě neválčit. Usmíření, u nějž v určité chvíli stáli významní křesťansko demokratičtí politici, Maurice Schumann, Alcide de Gasperi a Konrad Adenauer, dalo základ stability a prosperity, pokojného soužití a vedlo postupně až k vzniku Evropské unie. Nikdy předtím se lidé v Evropě neměli tak dobře a nikdy předtím se tolik netěšili ze svobody a zároveň i záruk bezpečí.... Je třeba stále obnovovat pokoj, usmíření, dobré vztahy založené na úctě k právu a spravedlnosti... Ona tady ani žádná jiná, rozumná a žitelná alternativa není. Rozpadnout se na jednotlivé státy a jít každý na vlastní pěst? Na to predátoři čekají! A pak by se najednou občané velice hořce probudili ;-(

3 0
možnosti
Foto

A proto jsme na výsledku těchto procesů závislí. Díky.

1 0
možnosti

P94e79t75r 37B69u15r34i28a52n

11. 12. 2018 16:09

Souhlasím, karma. Jen bych dodal, že v těchto dvou případech vidím ono: co tě nezabije, to tě posílí. Vládcové EU by si po tomhle měli uvědomit, že nejsou všemocní totalitní carové, jak se doposud domnívali.

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím, pokud se s tím vypořádají, tak se poučí, mají to tak nějak v povaze.

0 0
možnosti
Foto

životní úroveň průměrného Francouze a průměrného Čecha je podle vás srovnatelná?8-o Moc mě překvapuje že hlavním důvodem jejich protestů není imigrační politika jejich země, přestože tam je imigrantů nesrovnatelně víc než u nás, ale pouze ekonomické zájmy

0 0
možnosti
Foto

Podle mě ta úroveň NENÍ srovnatelná a proto hodnocení tímto pohledem není objektivní. Já nevím v jaké jste příjmové skupině, ale pro většinu zaměstnaných u nás by 100 euro byla významná částka. Tam se o to navyšuje mim mzda.

3 0
možnosti

To je moc pěkné, že píšete, že jsme dvacet let po svém vzniku, tedy v letech 1918-1938 považovali Velkou Británii a Francii za zdroje při budování vlastního demokratického systému.

Jenom by mě zajímalo, proč tím končíte a proč už nepíšete, co ty dva státy po těch zmíněných dvaceti letech udělaly.

Buď byste o tom neměl psát vůbec, nebo byste měl napsat všechno. Není zrovna moc korektní, když se napíše jen první část.

6 0
možnosti
Foto

Demokratický vývoj u nás přerušilo Německo. Účast obou zemí na Mnichově je smutná historie a minimálně pro VB dodnes traumatizující činitel. Nic to však nemění na faktu, že obě země stály u vzniku našeho státu, na rozdíl třeba od VŘSR.:-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Bývalý dlouholetý zaměstnanec jednoho státního podniku. Jsem absolventem vysokoškolského bakalářského programu v oboru žurnalistika, ale nikdy jsem v této oblasti nepracoval. Abych se vyhnul termínu "normální", tvrdím, že nejzajímavější je na mně to, že na mně celkem nic zajímavého není. Hlavně u mě absentuje tah na branku, negativní reakci u mě vyvolává zmínka o užitečné práci pro tým a jiné projevy manažerské kultury.

Seznam rubrik